Anaula Nature Resort


Het Resort is gelegen op een eiland aan de voet van de Ferulassi vallen in het Boven Suriname gebied.

Tourdagen ( Maandag / Woensdag / Vrijdag )

Tourprijs

3 dagen € 260.- en 4 dagen € 299.-

 

Anaul Nature ResortHet Anaula Nature Resort, bevind zich in het Boven-Suriname stroomgebied,en staat bekend om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazone regenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan opbouwden. Door hun geïsoleerde manier van leven, ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur, met sterke Afrikaanse invloeden. Marrondorpen als Ladoani, Gunsi, Nieuw Aurora en JawJaw zijn in de nabije omgeving van het Anaula Nature Resort gesitueerd. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden, de spelende kinderen aan de waterkant in contrast met de puurheid van het tropisch regenwoud, zorgen voor een adembenemend tafereel. De Marrons zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven.

Locatie


We beginnen onze natuur- en cultuurbelevenis om te vertrekken vanuit Paramaribo naar het zuidelijke richting toe. Bij Paranam gaat de asfaltweg over in een laterietweg, langzamerhand komen de indrukwekkende woudreuzen en de dorpen tevoorschijn. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het plaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen

Alle cabana’s zijn voorzien van:

- Bedden
- Douche met koud stromend water
- Toilet
- Balkon met zitje
- Hangmat
- Handdoeken
- Het eiland is voorzien van: Een zwembad die onbeperkt bezocht
- Een kinderspeeltuin voor onze jonge gasten / Een restaurant met een goed voorziene bar/
- Drie (3) hangmat kampen voor het gemak van onze gasten / Een conferentiezaal voor # 30 personen.
Inbegrepen in de tour:

- Transport Bus / Korjaal met Buitenboord Motor Par’bo v.v. Anaula
- Ontbijt / Koffie / thee / en sappen de gehele dag
- 3 maaltijden per dag gedurende verblijf te Resort
- Bos en dorpswandelingen onder begeleiding lokale Gids
- Verblijf in Comfortabele cabana’s
- Boottochten per Korjaal met buitenboord motor
- Deskundige Gidsen

Niet inbegrepen:

- Softdrink en alcoholische dranken ( verkrijgbaar bij de bar)
- Anti-Malaria kuur
- Ongevallen en reisverzekering
- Fooien aan gidsen en bestuurders van Boot en wegtransporten
- Beperkte Elektriciteit van 18.30 – 23.00 u . Daarna olie lampen
- Geen Airconditioning
- Geen Warmwater in de badruimte
- Kamers zijn voorzien van stopcontacten ( 110 V / 60 Hz) voor opladen.
- Activiteiten tijdens tourdagen ( Afhankelijk van tourdagen en weersomstandigheden)
- Boottochten in Korjalen
- Kaaiman spotten in de nachtelijke uren
- Natuur en boswandelingen naar Kostgronden en korjaalbouwers
- Culturele dans van de Sarramaccaners ( bij min. 8 pers. / tour)
- Zwemmen / liggen in de Felulasi vallen
Danpaati3

3 Daagse tour


Dag 1

Het vertrekken vanuit Paramaribo richting het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen waar u zult overnachten. Onderweg naar daar gaat u de verschillende Marrondorpen voorbij, waar zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding staan.Tevens passeren wij de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling. Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm. Na de lunch varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, de Ferullasi stroomversnelling of naar een prachtig zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad. Na het dinner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur. Hierna gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren.


Dag 2

Na de boswandeling heeft u tot de lunch de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van de natuurschoon en het prachtige uitzicht van het eiland. Na de lunch varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met o.m. een kerk, de lagere school en een medische post. Na het avondeten, kunt u genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen. Noot: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten


Dag 3

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt peddelen, kajakken, zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur. U kunt desgewenst ook meedoen aan excursies zoals een intensievere boswandeling of een bezoek brengen aan de kostgronden van de lokale bewoners. Na de lunch vertrek naar Paramaribo.

 
4

4 Daagse tour

Dag 1

Vertrekken vanuit Paramaribo richting de Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen. Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm. Na het diner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur.


Dag 2

In de ochtend hebben wij de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van het natuurschoon en de prachtige uitzichten vanaf het eiland. Na de lunch maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgen wij uitleg over het locaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun “onsterfelijkheidsrituelen”. De overblijfselen van deze rituelen herinneren ons aan dit uniek stukje geschiedenis. Na de boswandeling varen we per korjaal naar een onbewoond eilandje in de Ferulassi stroomversnelling met een prachtige zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijk bruisbad. Na het dinner staat er een spannend avontuur op het programma, de kaaimannentocht. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren.


Dag 3

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. We brengen een bezoek een de missiepost met o.m. een kerk, een lagere school en een medische post. Van Nieuw Aurora lopen wij naar het nabijgelegen dorp Gunsi waar de korjaal ons opwacht. Tijdens deze wandeling komen wij langs kostgrondjes met diverse gewassen van de lokale bewoners. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen.


Dag 4

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt peddelen of kajakken, zwemmen, een boswandeling maken, relaxen in de lounge of in een hangmat in alle rust genieten van de natuur. Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo.

 
5

5 Daagse tour

Dag 1

- Vertrek vanuit paramaribo - Paranam - Atjoni - 45 min korjaaltocht naar het comfortabele Anaula Nature Resort( gelegend aan de voet van de Ferulassivallen) - Langs de diverse Marrondorpen - Langs de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling - Na het "inchecken" heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen - De lunch zal worden opgediend in buffetvorm - Na het diner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur.


Dag 2

- In de ochtend hebt u de gelegenheid om een hengeltje uit te gooien, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van het natuurschoon en het prachtige uitzichten vanuit het eiland. - Na de lunch een boswandeling en uitleg over het locaal medicinaal gebruik van planten - Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun “onsterfelijkheidsrituelen”. De overblijfselen van deze rituelen herinneren ons aan dit uniekje stukje geschiedenis. - Na boswadeling -> per korjaal -> eilandje in de Ferulassi stroomversnelling met prachtige zandstrand -> relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijk bruisbad - Na diner -> spannend avontuur programma -> kaaimannentocht - Genieten van de stilte van de Amazone regenwoud


Dag 3

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. We brengen een bezoek een de missiepost met o.m. een kerk, een lagere school en een medische post. Van Nieuw Aurora lopen wij naar het nabijgelegen dorp Gunsi waar de korjaal ons opwacht. Tijdens deze wandeling komen wij langs kostgrondjes met diverse gewassen van de lokale bewoners. Na het dinner kunnen wij genieten van een tradioneel en cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen.


Dag 4

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt peddelen of kajakken, zwemmen, een boswandeling maken, relaxen in de lounge of in een hangmat in alle rust genieten van de natuur.


Dag 5

De hele ochtend ter eigen invulling. Indien u kiest voor het 5- daagse arrangement kunt u op dag 4 eventueel een dagexcursie maken naar de machtige Tapawatra voor € 50,- per persoon.(minimum aantal deelnemers 6 personen). Na de lunch is het tijd voor vertrek naar Paramaribo

Anaul Nature Resort

Het Anaula Nature Resort, bevind zich in het Boven-Suriname stroomgebied,en staat bekend om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazone regenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan opbouwden. Door hun geïsoleerde manier van leven, ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur, met sterke Afrikaanse invloeden. Marrondorpen als Ladoani, Gunsi, Nieuw Aurora en JawJaw zijn in de nabije omgeving van het Anaula Nature Resort gesitueerd. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden, de spelende kinderen aan de waterkant in contrast met de puurheid van het tropisch regenwoud, zorgen voor een adembenemend tafereel. De Marrons zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven.